Jdi na obsah Jdi na menu
 


CO S NÁMI TEĎ BUDE?

světová premiéra nové divadelní hry Michala Schmalze v květnu 2024! pátek 17.5. pátek 24.5. a sobota 25.5. Sokolovna Litovel od 19:00

article preview

plakát: Co s námi bude (3).pdf

co-s-nami-bude.jpg

scénář a hudba: Michal Schmalz

režie, scéna a dramaturgie: Pavel Soldán

video ukázky ze zkoušek

hrají:

Zdena Sedlářová

Zdeněk Šmíd

Iva Stáncová Kevešová

Josef Andrle

Jana Chalupová

Michal Schmalz

Martin Truxa

Michal Rakowski

Pavel Soldán

Petr Škobrtal

co-s-nami-ted-bude--1-.png

Co s námi teď bude?

Kolikrát v životě si tuto otázku položíte v krizi společnosti nebo v soukromí partnerské krize? Odpověď se někdy nehledá lehce. Když jsem si vybral námět pro svoji 5. divadelní hru, které jsem tento název přidělil, rozhodl jsem se udělat to s nadhledem a pokusit se o absurdní nadsázku doplněnou autorskými písněmi.                                                                                                                                                       

Podivná svatba

Děj se odehrává na svatbě podivné dvojice – ona policejní vyjednavačka zachraňující životní ztroskotance včetně pokusu o doživotní péči o ně, on chronický životní skeptik s několika pokusy o odchod z tohoto světa, kde není místo ani pro něho, ani pro náznak naděje. I svatebčané jsou sbírkou poněkud bizardních figur, které dvojice na své cestě životem potkala. Když už se zdá, že se svatba uskuteční a před novomanžely se zaleskne sluncem zalitá cesta ke štěstí, dozví se rozjařená společnost o rozchodu až nekriticky zbožňované dvojice -  celebrit až k uzoufání krásných, nadaných a úspěšných. To rozdělí svatební hosty i nevěstu s ženichem na dva nesmiřitelné tábory a odhalí netušené souvislosti mezi jednotlivými aktéry.

Rozpolcená společnost

Prozrazovat rozuzlení a odpovědi na úvodní otázku by nebylo vhodné. I mezi herci jsem pocítil jakési pochybnosti o hranici absurdity, což mě utvrdilo v tom, že jsem na správné cestě. Od doby sporů jestli Losnu nebo Mažňáka neuplynulo zase tolik času (mimochodem, před pár lety jsem hrál v Rychlých Šípech Mirka DušínaJ)a společnost je pořád rozpolcená více či méně malichernými spory a každý je odborníkem téměř na všechno. 

Kdy a kde

Hra „CO S NÁMI TEĎ BUDE?“ v režii Pavla Soldána bude mít premiéru v litovelské sokolovně 17.května,  reprízy jsou naplánované na 24. a 25 května. Vstupenky si můžete zajistit v předprodeji v knihkupectví Alfa Atlas na náměstí v Litovli nebo na místě.

 

Náhledy fotografií ze složky Co s námi teď bude? - fotky ze zkoušek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář