Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květnová přehlídka sokolských divadel v Litovli

 

Květnová přehlídka sokolských divadel v Litovli
Smetanovu "Prodanou nevěstu " budete moci shlédnout po dlouhých 90ti letech v Litovli! Zaposlouchat se do líbezných melodií Bedřicha Smetany a prožít románek lásky Jeníka a Mařenky. Nechat se unést překrásnou árií "Věrné milování". Pobavit se s Kecalem ba i s cirkusáky, nebo medvědem Vaškem. To vše můžete zhlédnout 14. května 2011 na sokolovně od 15 hodin. Prodanku nám přijedou předvést amatérští umělci z Prahy a to v rámci Přehlídky amatérských divadel Sokola.
Jsme přesvědčeni, že Prodaná nevěsta zaujme a dojme hodně diváků z okolních obcí Litovle, protože je to vskutku národní opera. Proto je nutné pospíšit si a zakoupit dopředu lístky u p.Lindušky.
V sokolovně je pouze 180 míst ! Cena vstupenky je 50 Kč. Nezaváhejte.
Tentýž den, t. j. v sobotu 14. května v 19 hodin máte ještě jednu možnost kulturního vyžití. Štěpánovští ochotníci nám nabídli aktovou hru významného spisovatele a disidenta Pavla Kohouta "Válka ve třetím poschodí". Tuto hru napsal autor pro bytové divadlo Vlasty Chramostové a byla zde úspěšně realizována. Hra sama o sobě je trochu černou komedií a staví na úvaze, co by se stalo, kdyby se generálové obou stran domluvili a vylosovali dva jednotlivce, kteří by si to spolu vzájemně vyřídili za ně a za ty miliony nebohých na bojištích.
Nezaváhejte, kupte lístek a přijďte. Vstupné je 30 Kč. Předprodej rovněž u p. Lindušky.
No a na závěr přehlídky to budou "Světáci", trhák Z.Podskalského, které uvádějí litovelští herci. O toto divadelní představení byl začátkem dubna veliký zájem, představení byla vyprodaná, a proto ti, na které se nedostalo, mají možnost toto vynikající představení opět zhlédnout. Divadelní představení Světáci se uskuteční v neděli 15. května 2011 v 19 hod. Vstupné je 50 Kč a předprodej je u p.Lindušky.
Přátelé. Neváhejte a využijte této příležitosti zhlédnout jedinečná divadelní představení!
Připomínáme, že všechna představení jsou uváděna jako představení Přehlídky sokolských divadel ČR a záštitu převzal starosta města Litovle
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář