Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už tu byla? Ano a pořád někam lítá...

Parta kolem M.Schmalze reprezentuje litovelský soubor v listopadu v OLOMOUCI (7.11), VELKÉ BYSTŘICI (15.11), MĚSTEČKU TRNÁVCE(14.11) a ve VÁCLAVOVĚ(21.11)

10 let výročí od premiéry první hry našeho souboru(Dalskabáty 8.4.1999) slavíme prací, i když jsme letos nepřišli s žádnou premiérou, předvádíme se kde to jde:

--------------------------------------------------------------------

Kde nás můžete ještě letos vidět:

7.11. OLOMOUC - představení

14.11. MĚSTEČKO TRNÁVKA - představení

15.11. VELKÁ BYSTŘICE - představení

21.11. VÁCLAVOV U ZÁBŘEHA- 3. ročník soutěžní přehlídky ochotnických souborů

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mohli jste nás vidět:

20.3. KOJETÍN - soutěžní festival amatérských divadel. I když soubor nepostoupil do celostáního finále, diváky a částečně i porotu představení zaujalo. O čemž svědčí i dvě čestná uznání:

- Michal SCHMALZ za autorský přínos inscenaci hry Už tu byla?
- Pavel SOLDÁN za roli Dalibora v inscenaci hry Už tu byla?

Studenti místního gymnázia o nás napsali do festivalového časopisu DIVADELNÍ KOJEČÁK:

pátek 20.3.2009

DIVADELNÍ ODBOR SOKOLA LITOVEL - UŽ TU BYLA?

2. soutěžní představení 

„Už tu byla?“, tak zněl název inscenace, kterou nám v rámci soutěžní části Divadelního Kojetína zahráli členové Divadelního odboru Sokola Litovel během pátečního odpoledne. Šlo o autorskou komedii Michala Schmalze, který hru dokonce i zrežíroval. Příběh ze současnosti vypráví o programátoru Daliborovi, který žije zcela sám ve svém bytě, obklopen ženami, které potřebují, aby je potřeboval. Ženy, jako je „invalidní“ matka, sestra, bývalá žena nebo současná přítelkyně, se jen tak vynořují v jeho bytě a ruší tak Daliborův virtuálněpočítačový svět. Člověk má pocit, že kdyby se potkaly všechny najednou, vznikl by konflikt jako na taliánském tržišti. Nenechme se však mýlit, v momentě, kdy se tak stane, zjistí, že mají nejen zálibu v navštěvování a opečovávání svého syna, bratra, exmanžela a přítele, ale také ve spiritistických seancích, jež začnou v Daliborově bytě uskutečňovat. Při jedné takové seanci se jim podaří vyvolat ducha Daliborova otce, který tragicky zahynul pod koly dodávky naložené jeho oblíbenými hračkami. Hra nepostrádala originalitu provedení stejně jako náboj dodaný skvělými hereckými výkony. Doufejme, že se inscenace zamlouvala porotě stejně tak, jako divákům a popřejme hercům Divadelního odboru Sokola Litovel mnoho zdaru i do dalších zajímavých divadelních her.

Výsledky celého festivalu naleznete zde.

Obrazek

------------------------------------------------------------

27.3. ŠUMVALD

Na pozvání místních občanů se povedlo krásné odpolední sobotní představení. Téměř plný sál bavícíh se diváků nás příjemně potěšil. jejich smích a potlesk nám opět dobil baterky. Myslím, že to bylo hodně potřeba. Někteří členové souboru odjížděli totiž z Kojetína docela rozladěni po rozporuplné kritice tamní odborné poroty.

--------------------------------------------------------------

4.4. BOSKOVICE -  národní přehlídka sokolských divadel

V Boskovicích to bylo vždy moc dobré a určitě se tam všichni těšíme. Tak nám držte palce, ať se zase představení povede a pokud budete mít cestu kolem (nebo Vaši známí), tak nás přijdě podpořit (začíná se v 16:00).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář